Stedsegrønne blomster i haven om vinteren

Når det er vinter, går haven i hi. Det betyder, at alle planter holder vinterpause, går i dvale og samler kræfter til næste sæsons anstrengelser. Men der er faktisk nogle planter, der ser friske og kønne ud om vinteren, og der er også enkelte, der blomstrer om vinteren.

Hvis du sætter sådan nogle planter i din have, så vil du have en vinterhave, der ser mindre træt og trist ud i den kolde periode. Vælg gerne både nogle stedsegrønne planter og eventuelt også nogle, der blomstrer om vinteren.

Plant en kejserbusk

En kejserbusk, eller en viburnum bodnantense, som den hedder på latin, er en busk med ualmindelig smukke blomster. Det særlige ved denne busk er, at den også blomstrer om vinteren. Det ser ekstra fantastisk ud, når den står stolt og blomstrende, når det meste af resten af havens planter sover vintersøvn.

Med dens fine lyserøde blomster og dens små mørke eller lyse bær, som fuglene holder meget af, virker den som et håb og en længsel efter forår og sommer. Den blomstrer allermest om vinteren, hvilket jo er helt eventyrligt.

De ser også kønne ud resten af året, og dermed har du et særligt liv i haven hele året rundt. Det er både hyggeligt og dekorativt. Hvis du vælger nogle ens kejserbuske, så vil det se flot og overvældende ud. Vælger du nogle forskellige sorter, så kan blomsternes forskellige nuancer supplere hinanden og danne en flot harmoni tilsammen. Så bliver der godt med blomster om vinteren.

Hvad koster en kejserbusk?

Umiddelbart skulle man måske tro, at en kejserbusk en viburnum bodnantense er meget kostbar. Men selv om den er helt særlig og eventyrlig med sin vinterblomstring, så er det faktisk slet ikke tilfældet. Prisen afhænger af, hvor stor busken er. Jo større og dermed mere livskraftig busken er, des højere er prisen. Læs mere på Propstep.com.

En mindre busk på cirka 60 – 70 cm koster omtrent 200 kr. Skal du have en busk, der er vokset til 1½ meter eller mere, så må du ofre 1.200 – 1.300 kr. på den. Til gengæld har du en busk, der er hø, tæt og kraftfuld med det samme. Prisen er ikke højere, end de fleste kan være med. Du kunne jo lægge ud med en mindre plante, som du så kan nyde at følge i fremtiden og se den vokse sig stor og stærk.

Kejserbuske kan blive op til 3 meter høj. Den kommer også til at fylde en del i omkreds, så derfor bør du give den god plads i haven. Sæt den også gerne på et sted i haven, hvor den rigtigt kommer til sin ret. Hvis du tilmed kan se den inde fra huset af, så kan du nyde den året rundt, også når det er for koldt til at gå i haven.

Sæt også nogle kønne stedsegrønne planter og en samling juleroser rundt omkring i haven, som kan stå at se godt ud, også når det er vinter, og det meste af haven ser ret trist ud.